de Nieuwe opdrachtgevers

les Nouveaux commanditaires

Zomertour 3 en 4 juli 2018 - Kunst in de publieke ruimte

Ontmoetingen met opdrachtgevers en kunstenaars van 8 gerealiseerde kunstprojecten
Kunst in de publieke ruimte geeft een gemeente een gezicht, draagt bij tot het patrimonium of kan ervoor zorgen dat inwoners en gebruikers zich verbonden weten met een wijk. Maar hoe begint je eraan? Hoe zorg je ervoor dat een kunstwerk echt gedragen wordt door de inwoners? Hoe overtuig je goede kunstenaars ervan in opdracht te werken?  

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten en de Nieuwe Opdrachtgevers organiseren een tweedaagse zomertour op dinsdag 3 en woensdag 4 juli om het over deze onderwerpen te hebben. 

We nemen je mee in de bus langs 5 gemeenten en 8 kunstprojecten in de publieke ruimte. Burgemeesters en schepenen van cultuur, cultuurbeleidscoördinatoren, kunstenaars en opdrachtgevers ontvangen je en vertellen over hun ervaringen bij de gerealiseerde werken in hun gemeenten.

Je kan inschrijven voor één dag maar we verwelkomen je heel graag voor de twee dagen. Zo krijg je meteen een breder zicht op meerdere aspecten die kunst in de publieke ruimte mee bepalen. Zeer welkom! Het volledige programma en inschrijven, kan hier.