de Nieuwe opdrachtgevers

les Nouveaux commanditaires

Kunstintegratie bij de herinrichting open ruimte De Wijers Zonhoven

Opdrachtgevers op zoek naar de kunstenaar die best past bij de opdracht

Op de grens tussen Zonhoven en Kiewit (Hasselt) loopt de Kauwbosstraat door een waardevol natuurgebied. De gemeente Zonhoven en de Vlaamse Landmaatschappij maakte een herinrichtingsplan voor het gebied: de straat wordt onthard en maakt plaats voor nieuwe fiets-en wandelpaden, er komt een rust- en ontmoetingsruimte en er wordt een kunstopdracht geïntegreerd in het plan.

In januari '21 vormden buurtbewoners, vertegenwoordigers van de landbouwers en van de naburige instelling Ter Heide een opdrachtgeversgroep. Ze formuleerden de wens om op de plek van een vervallen schuur in een aanpalend perceel een inspirerende  ontmoetingsruimte te laten ontwerpen door een kunstenaar.

Onder begeleiding van curator Louise Goegebeur zoeken de opdrachtgevers een kunstenaar die het best past bij de opdracht. Met enkele kunstenaars worden gesprekken georganiseerd. We houden u op de hoogte van zodra een kunstenaar aan het werk gaat.

Op 18 augustus installeerden wij samen met de gemeente en de Vlaamse Landmaatschappij een infopunt op de site. Enkele opdrachtgevers beantwoordden de vragen van de Zonhovenaren over de kunstopdracht.